Kitsch eller crap

168037-37

Den här läckra teservisen hittade jag på myrorna i Luleå för den ringa summan om 75 kronor. Var väl inte helt säker först på om det var något för mig med en tekanna, fyra temuggar och en ful plåtbricka, alla med en stor guldfisk på. Bestämde mig för att ge bort den till någon i julklapp om jag inte använt den före jul.
Det blev ingen julklapp. Tesetet åker fram lite då och då. Muggarna var utomordentliga till glögg. Man tager vad man haver i studentlyan.

Summa summarum: våga köpa annorlunda saker särskilt när de är billiga :)

Fin stol i miniformat


168037-35

Den här fina miniatyren av Verner Pantons klassiska plaststol kan man köpa på
retromodern.com för 30 dollar. Jag hade gärna sett att den prydde mitt skrivbord. Stolen är ca 15 cm hög och helt underbar. Retromodern har  flera andra kända designstolsminiatyrer, bra present till den designintresserade.

168037-36

Stolen går att köpa i flerpack om man har en större presentbudget. För 130 dollar blir alla fem stolarna dina.

Foto: retromodern.com

Hemma hos farmor och farfar del 2

168037-34

Så här läckert har de i sitt ena badrum. Det andra badrummet är renoverat, men jag tycker att det är roligare med det orörda. När jag var yngre hade familjen ett likadant duschmunstycke fast i orange. När vi bytte ut det var jag överlycklig, men jag hoppas att inte farmor och farfar byter ut sitt mot ett nytt. Det här är ju så trevligt att se på. Tycker jag nu i alla fall. Retro som bara den!

Inspirerad till shopping...

168037-30   168037-32
168037-33   168037-31


Engla´s showroom är en av de bloggar jag regelbundet besöker. Hon har alltid mycket fint att visa och en otroligt inspirerande personlig stil. Hon lägger ut sin "outfit" varje dag till mångas förtjusning. När jag ser hur fin hon är till vardags känns mina egna kläder väldigt tråkiga. Så, när jag var i stan igår tänkte jag göra en liten wannabe Engla och köpa en stor tröja som kan användas över tights som klänning. Till vardags eller fest. Då jag insåg hur bekvämt det är med ett sånt här plagg istället för jeans så blev det fyra tröjklänningar som fick följa med hem. Billigt blev det med, alla fyra tillsammans kostade mindre en ett par nya jeans.

Uppe till vänster: Gina Tricot (rea)
Uppe till höger: H&M
Nere till vänster: H&M (rea)
Nere till höger: Gina Tricot

Den fiffiga dörrhängaren kommer från IKEA.


Hemma hos farmor och farfar del 1

168037-28

Så här fint ser det ut hemma hos farmor och farfar. Bruno Mathssons eva stolar på brun heltäckningsmatta. Ljuv musik uppstår! Vi var där och firade jul hela familjen i smålands djupa skogar. Fler bilder kommer men inte idag då datorn är dum och inte vill som jag vill. Miljonte gången jag försöker fixa inlägget. Grrrr! Fler som har problem idag?

168037-29

Gillar Bruno? Japps!

Reklampaus

Tips tips tips!

Tv4 plus har ett nytt inredningsprogram som heter mera inredning. Det är reklampaus nu och jag är uppåt. De har femtiotalstema detta avsnitt, ett av mina favoritteman. Det är inte klokt vad mycket bra inredningsprogram det går på tv nu. Minst ett varje dag. De hittar ju alltid på så fina fiffiga saker och det ser såååå lätt ut. Det brukar inte gå lika smidigt sen när man ska göra det själv men antar att träning ger färdighet. Nu måste jag tillbaka till tvn :)

Härligt februarinummer

168037-27

Igår damp min favvis tidning Plaza interiör ner i brevlådan. Fick prenumerationen av mammsen i julklapp. Tack så mycket mamma! De har alltid med så hemma hos reportage. Av de tre-fyra hem de besöker varje gång är det alltid något hem så är så fint att jag skulle kunna flytta in på studs. I det här numret blev jag alldeles särskilt förtjust i ett reportage om ett kök där ägarna precis som jag älskar designklassiker från 40 till 60-talet. Massa Stig Lindberg, Charles Eames och Arne Jacobsen. Så fint så fint!

Äntligen färdigt!

168037-26

Äntligen färdigt! Nu under kvällen blev vi även klara med mitt och pojkvännens sovrum. Borde man kanske säga sambo om man bor ihop och precis köpt sin första bil tillsammans? Låter vuxet.
Vårt sovrum blev ljusbeigt med den underbara josef frank tapeten vårklockor som fondvägg bakom dubbelsängen. Har suktat efter den tapeten ett bra tag men trott att den skulle hamna i ett framtida kök. Men så blev det minsann inte.

168037-25

Så fin, så FIIIIIN!

168037-21
Tapeten finns i svart också. Hade blivit en häftig effekt, men så modig är jag inte att jag vågar ha svart i sovrummet.

168037-24
 Före och efter. Tufft att man ser fondtapeten spegla sig i fönstret. Blev visst ett självportätt idag med.

168037-23

Så här ser tapeten ut när
Boråstaper visar upp den på sin hemsida. Tapeten vårklockor kommer från deras kollektion Anno 2005.

Lyx eller budget

168037-20

Svarta stilrena fåtöljer i sadelgjordsteknik.. Den till vänster är Bruno Mathssons Eva fåtölj och finns att köpa på
Svenssons i Lammhult ca pris 6900kr. Stolen till vänster kommer från Ellos och kan köpas till knappa tiondelen 649kr.  

Tisdagstema - Självporträtt

168037-18

Foto: min kära syster

Veckans
tisdagstema är självporträtt. Mitt bidrag är taget en vacker vårdag på Åhus vackra strand. Stor kontrast till dagens väder som visar på minus 22 grader. Brrr vill inte gå ut! Ska bli spännande att se hur alla tolkar dagens tema då de flesta föredrar att vara anonyma i bloggvärlden. Så även jag.

Första sovrummet klart!

168037-15

Min duktiga pojkvän sätter upp henkes fondtapet. Bort med det gamla fula och in med det nya fina! Förutom duktig pojkvän och rumskamrat var det två andra som hjälpte oss under helgen. Stort tack!

168037-16

Så här fint bled resultatet. Ett riktigt grabbrum tycker jag. Tapeterna vi satt upp är båda från
Ecotapeter den ljusgråa tapeten kommer från kollektionen Decorama och den häftiga fondväggen kommer från Artistkollektionen.

Vårt sovrum är inte riktigt färdigt. Vi väntar på en fondtapet som är beställtd, men inte kommit till butiken än. Tre väggar färdiga och en kvar betyder sova i vardagrsummet några dagar till. Men den som väntar på nåt fint...

In progress..

168037-14



Då var arbetet igång. Synd att förarbetet är så väldigt tråkigt. Det dock lättare den här gången än då vi gjorde köket, då vi köpt ett litet mirakelverktyg på Beijers. Det är en liten hyvel som skär bort skarvarna på ett kick. Behövdes bara lite spackel på det sen. Smidigt värre.

Sovrummen - Före

168037-13



Så här fruktansvärt såg det alltså ut tidigare i eftermiddags. I det blå "akvariet" har jag och pojkvännen bott sen i höstas, men nu fick det vara nog minsann. Har i och för sig inte varit avundsjuk på vår kompis brandgula och blommiga tanttapet heller. Det kan bara bli bättre! Ett som är säkert är att mina bruna sänglampebumlingar kommer att trivas bättre utan blått :) Tycker så synd om dem.

To be continued...

Underverket!

168037-11



Här är "hon" mitt nya transportmedel. Är så mallig så! Stor och fin, antar att alla känner något särskilt för sin första bil ;) Det blev ju inte direkt sämre av att provtrippen gick till Beijers för att välja ut tapeter till sovrummen. Helgen är med andra ord vigd åt tapetsering av både mitt och pojkvännens sovrum OCH vår inneboende väns. Lyckan är total!

Bra stund!

168037-10



Kaffe + choklad + inredningstidning = En bra stund!

Vet inte varför jag förtjänade en inredningstidning idag, men kunde inte motstå. Finns ingenting bättre än att krypa upp i mysfåtöljen med något gott att äta och dricka och en ny tidning att läsa!

Spänd förväntan

Åh, kan knappt sitta still. Stor kväll! Jag har just blivit delägare i min första bil. Trots att jag haft körkortet sen jag fyllde arton har jag aldrig haft bil. Men nu var det alltså dags. Pojkvännen och vår rumskompis har åkt sjutton mil norrut för att köpa en bil till vårt lilla minikollektiv. Lägger ut en liten bild imorgon på underverket.

Tisdagstema - Väder

168037-9

På sidan
tisdagstema kan man varje vecka vara med och tolka veckans tema på sitt sätt. Denna veckan är det vädertema. 
Bättre väder än så här kan det inte bli! Eller vad tycker ni?
Bilden är tagen i Badgastein, Österrike förra vintern. Drömmer mig verkligen tillbaka när
jag ser den här bilden. Frågan är vad som är bäst, en dag på stranden eller en dag på fjället?
Jag kan då inte välja!

Turkost för hela slanten

Turkost för hela slanten


Hade vi inte haft en så gräsligt ful ljusblå tapet i vårt vardagsrum så hade jag gärna välkomnat våren ( när nu den kommer till  Luleå ) med turkosa nyanser. Så fräscht, hade verkligen fungerat som en vitaminkick.


1.
Marimekkos tyg Unikko i en ny färghtappning
2. Ljuslyktor Kivi från designonline
3. Fina kuddar från Spira
4. Turkos lampa från designonline
5. Vårfin dukning från Spira
6. Ljusblåa plastbunkar från designonline
7. Turkos förvaringslåda från inreda.com
8. Arne Jacobsen stolen hittade jag på en Lauritz auktion


Wall of Marimekko

Wall of Marimekko
Min finfina Marimekko vägg. Köket är det enda rum i lägenheten som vi hunnit renovera och därmed det enda rum jag vill visa upp offentligt. Tyget är Maija Isolas tyg miniunikko för Marimekko som jag köpt på en Tradera auktion.
Tradera brukar alltid ha mycket Marimekko till försäljning. Tyget har jag sen spänt upp på frigolitbitar för att göra tavlorna tredimensionella. Frigolit är väldigt smidigt, bara att trycka i nubb på baksidan, se till att ta ganska långa nubb annars hoppar de lätt ut.
På bilden längst upp till höger ser man min älskade bumling i förgrunden.

Lördagsfika

söndagsfika



Nu börjar jag förstå lite hur man ska göra. Har som synes lyckats byta lite färger men är inte helt nöjd än. Kommer jag väl i och för sig aldrig bli kan jag tänka.
Idag är det en sån där riktigt härligt lugn dag. Absolut inget att plugga på eller något annat som kan ge mig dåligt samvete. Det var fest här igår så efter städning och diskning på morgonen ( som jag inte kan ta på mig äran för ) har jag bara slappat. Ringde till familjen i skåna och fick veta att de varit på TVÅ loppisar idag. Fuskigt jag har inte hittat nån här hittils.
Koppen på bilden heter
Frukost och den köpte jag med tillhörande fat på Ikea nu under jullovet, vi köpte varsin kopp jag, pojkvännen och vår inneboende vän, men jag tycket att min är finast! Kaffe och knäckemacka är kanske inte det jag helst fikat på såhär dagen efter partaj, men vi ska till affären senare och då kommer jag garanterat köpa något härligt flottigt.

Äntligen

Hade bestämt mig redan i höstas att jag ville ha en blogg där kreaviteten kan flöda.. Veckorna gick men ny blogg såg dagens ljus. När jag sedan idag lämnad in sista tentan för den här perioden tillkännagav jag glatt här hemma att jag skulle starta en blogg. Tyvärr är lyckan nu nere på noll då jag inte fattar nånting, hur ska man få det här till något trevligt och personligt?
Meningen är i alla fall att jag och min syster som numer tyvärr bor 150 mil från varandra ochdelar passionen för form och design ska kunna uppdatera varandra och övriga intresserade om saker som gör oss glada. Först ska jag bara lista ut hur det fungerar.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!