Pluggisch Behindiz

Usch och fy, vad vi var bakfulla igår. Eller jag var iaf...
Trots detta var vi väldigt produktiva och förberedde alla våra uppgifter inför vår stora redovisning på fredag. Fyrtio minuters presentation i Financial management.



Mitt i allt plugg blev vi hungriga, Annelie passade på att göra sin bästa Olsenssisterswalk...



Vi sa hej till våra fiskbuddies...



Tokigt bakfull/smakfull jag. Kolla så fint campus är! Grönt är skönt!



Näringsrik lunch som sig bör på bakfyllan.




Senare på kvällen fick jag extremt tråkigt och flätade håret på Annelie och Max. Somnade innan tio i en casebook och vaknade idag klockan nio. Rekord i antal sovtimmar sen vi kom hit.

Stor kram på er alla därhemma ♥


The Clinic

Efter vår mastodontlektion på sex timmar utan rast igår, så kände vi att det minsann inte var mer än rätt att vi fick göra något roligare än att sitta hemma och plugga hela kvällen. Så, efter en extreeeemt lång powernap, iaf från min sida, så gjorde vi oss klara för en kväll på stan. Den ursprungliga planen var att bara jag och Annelie skulle ut och ta en drink i godan ro. Erik, Pontus, Sara och Sanna har nämligen övergivit oss den här helgen för att shoppa i Kuala Lumpur. Vi tyckte alltså mer än lovligt synd om oss själva igår, fast på campus med allt skolarbete som flåsar en i nacken.



Det blev dock ingen girl´s night out :) Snarare tvärtom då vi mötte upp en massa folk nere i stan. Provade ett nytt ställe som heter the Clinic. Smakfullt som få, inrett som ett sjukhus.



Lite bilder på interiören plus en stor, eeeeh ja, vad är det för nåt?



Drinken serverades i droppform...



Det var lika skruvat som det ser ut...



Alla gled runt i rullstolar...





Blurriga boys. Efter den här bilden gick vi till seveneleven och köpte massa öl, satte oss på en bro, och var lite härligt västerländska. Bron var knökfull med utbytesstudenter. Här slutade kvällen för stora delar av gänget, medan vissa tyckte att det var en bra idé att fortsätta ut för fler drinkar. Jag hamnade under kategori två ,så pluggandet idag har varit minst sagt intressant.

Det är mycket i skolan nu


DAGENS...

Träning: Simning, 1000m

♥ Ord:
Oklart

♥ Plugg:
Fyra timmars föreläsning, var dessutom tvugna att stanna kvar en timme efteråt för att göra klart det vi inte
hann med på lektionen

♥ Marian Keys:
"What! You too? I thought I was the only one."

♥ Låt:
Hello Saferide - 2006

♥ Öl:
Carlsberg på 625cl flaska, det är stoooort

♥ Missförstånd:
Annelie - Thank you for the coffe! Coffeguy - You too!

♥ Felköp:
En vattenfast maskara som aldrig vill tvättas bort, sjukt envis jäkel

♥ Lunch:



Malaysia igen, andra gången den här veckan :)

Trots bristen på sömn under lördagnatten, var det ett glatt gäng som begav sig till Johar Bahru i söndags för lite efterlängtad shopping. Eller gäng och gäng, det var jag, darlingen och Erik...



Av elakartad bakfylla inte ett spår, men ni vet inte vad som döljer sig bakom solglasögonen :)



Extreeeeemt sura godisar. Var omöjligt att förtära dem utan att grimasera med hela ansiktet. Se Erik för ett dåligt exempel på att äta utan att röra en min.





Det är stor skillnad på Singapore och Malaysia. Annelie lyser dock upp bilden därnere i vänstra hörnet.







En ovanlig men ack så god lunch. Fiskhamburgare med ris istället för bröd och sånt där sushisjögräspapper lindat runt burgaren. Det var faktiskt hur mumsigt som helst. Pris: 14 svenska riksdaler



12 timmar senare var vi desto slitnare, men lyckliga över allt som inhandlats under dagen...

Kan väl passa på att lyckönska alla därhemma som tentapluggar, vi håller tummarna för er!
Mängder med kramar från
Anna & Annelie ♥

                                                       KOMMENTERA HÄR ↓

Ny kategori; DAGENS


Om de små vardagliga sakerna som inte betyder så mycket, men ändå fyller dagarna...


Träning: Simning 1500m + Gym en timme

Plugg: Läsning, fyra kapitel + två artiklar
                Gjorde klart ett gruppcase som som skulle varit klart idag (busy helg)

Lunch: Sushiwannaben på den japanska foodcourten, mums

♥ Goda: Våffla med sylt efter gymmet

♥ Roliga: Kom hem precis när Annelie skulle öppna rumsdörren och gå ut, lyckades skrämma henne så att hon
                 nästan kissade på sig!

♥ Dåliga: Massa Menthols uppe på desingbyggnaden

Solnedgång:



Svensk kräftskiva i Singapore

Haha, ni tror väl inte att vi missar årets kräftskiva bara för att vi är i Singapore och njuter av allt som finns här. I lördags efter wakeboardutflytken avnjöt vi en väldans lyckad kräftskiva. Erik var toastmaster och vi var nästan trettio partysugna svenskar.



Svenskar på kräftskiva i Singapore...



Kräfthattar på, check!







Mingel vingel :)



Erik hade styrt upp fina sånghäften. Vi sjöng alla sånger säkert tre gånger, mycket skålande blev det. Var precis som en sittning i Lule fast utan gyckel.



Svenska nubbar, check!



Koncentration, check!



Öl som matchar kräftorna och servetterna, också check!



Så glad, så glad...


Lilla laxen!



Efter den här bilden blev det suddigt...



Halv fem beställde vi hem McD! Fick det här messet och skrattade oss nästan till döds. Somnade nån timme senare och åkte till Malaysia klockan elva dagen efter. Bilder därifrån kommer, så stay tuned!

Vi har det så bra här, men tänker på er därhemma!
Ni får ju skriva nån kommentar så att vi vet att ni har det bra...

Massa med kramar från
Anna & Annelie ♥

Om längtan efter ost...

Fredagar är riktigt riktigt långa dagar. Det är faktiskt som att varje fredag är som långfredagen under påsken.
Anledningen: Vi har sex timmars föreläsningen i ett sträck. I fredags blev det extra tungt då vi var sena och därför inte hann köpa med nåt att mumsa på i smyg under lektionen.

Det var alltså en ganska deppig dag tills vi av en händelse sprang på en Capoeiragrupp som hade uppvisning. Lyckan var stor, de tränar nämligen på campus två kvällar i veckan, två timmar per gång. Så nu ska det sparkas som aldrig förr!

En fredagskväll på campus kan vara lite seg, och längtan efter ost stor! Det stora suget efter ost resulterade i en kvällspromenad till en massa foodcourts.



Foodcourts har de verkligen överallt här i Singapore. Innehållandes mat från alla delar av världen. Spännande! Även om jag ju inte är känd för att vara den mest nyfikna på annorlunda mat. De andra experimenterar dock flitigt bland de olika maträtterna.



Det här är ju ett inlägg om ost, även om det ser ut som en omelett det där han tillagar så fint. Det är ingen omelett! Det är en pannkaka med massa smält ost inuti!!!!!



En annorlunda smakkombination som mot all förmodan smakade himmelskt gott. Pannkaka med smält ost inuti och massa socker ovanpå. Detta doppades i en väldans stark currysås och sköljdes slutligen ner med kall öl! Mums!



Man blir lätt bekväm av sig här på campusområdet. Glömmer bort att man faktiskt kan ut och knata en stund och fascineras över människor från olika kulturer. Jag har dock fått mersmak på denna indiska rätt, som om jag inte minns fel heter prata. "Ost är livet", eller hur var det nu?


Wakeboard!

I lördags så var det wakeboardpremiär för mig och Annelie. Killarna var med såklart, men de hade lite vana sen tidigare.
Jag och Annelie fick låna boardshorts av PB vilket gjorde att vi kom i en bra och inte minst coool stämning. Till Eriks stora förtjusning var vi ute i båten så länge att havet fick nyttjas som toalett. You do the math!



Så redo för wakeboard!



Ingen strålande sol direkt :(



Wakeboardhunken Erik!



Annelie var sjukt proffsig, kom upp första gången och alla andra gånger med för den delen.



Att någon lyckades knäppa en bild på mig när jag står upp är något av ett mysterium då sekunderna som det inträffade var ytterst lätträknade.



Reklam

Vill nu läsa mer om vårt liv härnere i Singapore så kika gärna in på våra vänners bloggar:

PONTUS eller Pär Bruno som han kallar sig på bloggen har finaste bilderna häromkring.
SANNA & SARA finfinfinfinfin! så fin bloggdesign och massa tjusiga bilder med såklart!




Stulet smakprov från Pontus blogg...



Ministry of Sound igen!


















Gud vad vi är lyckligt lottade som har torsdagar lediga. På onsdagar är det nämligen ladies night på clubbarna downtown. Etersom vi var bortresta under helgen så var det två veckor sen vi var ute och clubbade. Tänkte egentligen prova något nytt ställe men hamnade visst på Ministry of Sound igen, och inte var det något vi klagade på! Kanske kan öppna ett likadant plejs i Lule åt oss när vi kommr hem?

Kvällen var riktigt lyckad även om den blev sen. Vi hade grupparbete med två Schweiziska killar imorse, mer än lite slitna, men det kan det ju vara värt! Vi hade dessutom något stort att fira, kommer ett inlägg om det snart. Ska även skriva lite om kurserna vi läser. Skolan är i full gång och det är riktigt mycket plugg även om man inte kan tro det utifrån inläggen här.

Nu ska det läsas böcker inför morgondagens föreläsningar. Sex timmar i ett sträck utan paus emellan. Lite skillnad mot Luletempot...

Tänker på er därhemma!
Hoppas att allt är bra med er...
Massa kramar från Anna & Annelie ♥


Nya stämplar i passet...

Oh yeeeez! Då var första resan avklarad. Destinationen var Tioman, vilket är en ö i Malaysia. Tokigt vacker, såg precis ut som "Expedition Robinson". Den holländska versionen är inspelad på Tioman. Olyckligtvis så är jag och darlingen inte lediga på fredagar då de andra ville åka. Detta ledde till att vi själva var tvugna att ta oss till ön och hitta de andra. Mobiltelefonerna fungerade inte som en extrakrydda.

Att resa själva kanske inte låter så farligt men det var en 9 timmars tripp med en miljard byten ungefär: buss från universitet till Boon Lay, MRT till en interchangestation, ny MRT, hitta en buss som gick till gränsen, korsa gränsen till fots, hitta en buss till checkpointen för stämplar i passen, pruta med en busschaufför för att få en rimlig kostnad för taxiresan till Mersing i Malaysia slutligen väl i Mersing hitta en båt till Tioman, Phu!
Det gick iofs väldigt bra och vi kom fram trötta men massa med belåtna, hur kunde vi vara något annat (se bilderna)???

Bild 1: Soluppgång när vi väntar vid en MRT station
Bild 2: Kön till gränsen
Bild 3 & 4: Tioman, stranden hette Salang (om någon undrar fasligt)



DE SMÅ BILDERNA ÄR KLICKBARA!




Lycklig på färjan mot paradiset!



Väl framme: strand, sol, turkost vatten, vit sand, Carlsberg och killar! Vad mer kan en tjej önska sig?



På kvällen kalasade vi på nyfångad grillad fisk samt mer Carlsberg...



Det bodde dinosaurier på ön?!



Kvällen avslutades i hängmattan som sig bör...




Dag 2 åkte vi på en båtutflykt till Coral Island för att snorkla och ligga vid en fin strand. Eftersom de andra kom en dag före oss hade de redan gjort en utflykt. Vår snälla nya amerikanska vän Max offrade sig dock och följde med oss.
Min första snorkelutflykt men definitivt inte den sista. Damn, vad underbart med massa färgglada fiskar och fina koraller. En helt ny värld som bara väntar på att bli utforskad.







Vi har det helt underbart som synes.
Tänker på er därhemma!

Vill ni se fler bilder så kolla in Pontus blogg
Han har en systemis så finfina bilder att beskåda!

Mängder med kärlek från
Anna & Annelie ♥

THE STORY OF ANNA'S NEAR DEATH EXPERIENCE

On a hot Singaporean Saturday...Max and Anna set out to find the hidden Sentosa Geocache hidden on the small fake concrete island theme park near the mainland. After a swim in polluted, shipment tanker ridden waters, the adventure began. We headed west past screaming small Asian children with hotdogs and beach balls. We honed in on our coorditetes, climbed jagged rocks and past giant sea iguanas toward the hidden treasure. The path narrowed. The sky became dark and dismal. The angry ocean churned and attempted to sweep us into its salty sea. We trekked on. At last, we came to a small rocky cove that seemed to be the hiding place of the cache. We searched but had no luck. Then above on the lush cliffside we noticed a long thick climbing rope. Could this be the way to the treasure? We decided to give it a go. We scrambled barefoot up the muddy cliffside. A few meters up we noticed what looked like a military bunker. Any exit maybe? With the rocks and crashing surf that surged below, turning back was no longer an option. Another muddy rope brought us to a small wood rotten staircase. It creaked and bowed under our feet. We treaded carefully onward. As we approached the bunker we heard loud shouting voices. "Stop"... "Surrender"... "Now..." Anna screamed "Their going to shoot us!" I could barely hear the voices above and asked Anna what they were saying? She started yelling at me in some unintelligible language I assumed was Swedish. "What" I said. "There going to shoot us" she yelled. I decided to give it a closer look as she stood paralyzed on the the cliffside. Like the stupid American I am I slöwly creeped toward the bunker. Loud angry voices could be heard but something about them sounded strange. Then a realization. It was a looped tape recording playing. I climbed the railing toward the building and had another terrible scare when I saw an armed Asian manikin with an M16. “What is this place?” I wondered. Then a sign that read "Singaporean WWII memorial". So we realized it was safe and the voices of them men that had almost shot us dead were only puppets in this strange theme park. We laughed and entered the exhibit, only to be thrown out 5 mins later because we were barely clothed and covered in mud. And that is the story of how Anna almost died in Singapore!





Jag lät Max skriva historian då det verkligen var en upplevelse utöver det vanliga. Hade jag skrivit den själv så hade ni ju garanterat trott att jag överdrev.



Om ni vill skicka något till oss:



Långhelg!

Det har varit långhelg härnere i Singapore då de firat sin nationaldag. Tyvärr var vi så slitna i lördags att vi inte orkade ta oss in till stan för festligheterna.

I söndags var dock krafterna åter tillbaka och vi var verkligen superladdade för en helddag på Sentosa. Badkläder på och iväg! Tyvärr såg det ut så här när vi satte oss på bussen:




Ajajaj.. Här ser ni besvikna badsugna utbytesstudenter. Men dagen blev ganska bra ändå då vi hamnade på ett enormt köpcentrum.



En riktig fika inne på Vivo city, största och bästa gallerian hittils! Bilderna är klickbara så vill ni se dem stora så klicka på dem så poppar de opp...

På kvällen samlade vi ihop gänget utanför designhuset, den fina byggnaden i bakgrunden. Där lyssnade vi på musik, drack öl och lekte lekar natten lång. En riktig feelgoooood kväll!






I söndags var vädergudarna med oss igen och vi åkte till Sentosa för att få lite sol och bad.



Det här är en rolig bild, alla är i sin egna lilla värld ;)



Hoppas att ni har det bra där hemma!
Massa kramar från Anna & Annelie ♥

Bakisdag igen!?

Men hur gick det här till. Vi är återigen massa bakfulla sen gårdagen då det tydligen blev utgång igen. Var inte alls något planerat utan vi åkte mest bara in till stan och så råkade det bli en utgång av lite annat slag än vi tänkt oss. Inte för att vi klagar. Det var egentligen tänkt att vi skulle åka till Malaysia den här helgen, men allt var fullbokat. För att trösta oss lite åker vi tillbaka till singapores egen badö Sentosa imorgon för att grillas lite. Glömde tyvärr kameran hemma igår så inga roliga partypics att göra er avundsjuka med den här gången (heller?).

Här nedan planeras vår inställda resa för fullt:





Ett litet bakisdamp som sig bör...



Den här fina utsikten hade jag alldeles nyss när jag besökte toaletten. Det är verkligen vackert härnere.

Massa bakiskramar från Anna & Annelie ♥



Vi är fortfarande lite ledsna att ni inte skriver nåt roligt till oss när ni kikar in här, SKÄRPNING VA!

Ministry of Sound



Då var det en ny dag och vi har återhämtat oss lite efter vårt första besök på ministry of sound. Helt klart det häftigaste vi varit på i clubväg. Mängder av olika dansgolv, lounger och olika clubbar inne i cluben. Tokigt!

Bilderna härnedan är lite missvisande då vi tog direkt när vi kom dit, vi var väldigt tidiga. Kameran kom av någon anledning inte fram senare på natten då härjade runt på dansgolven. Men det är nog lika bra det :)













Så mycket fina designmöbler, så lite tid!!!!!!



Det här är en mer rättvisande bild av natten. Så skoj!

Hur har ni det därhemma?
Vi tänker på er...
Massa ♥ från Anna & Annelie


Hangover

Ojoj, idag var det inte roligt att vakna. Första clubbesöket igår...
Mer om det sen, här kommer lite bilder från vår minivisit i stan igår eftermiddag. Partybilderna får vänta tills bakfyllan lugnat sig :)





Här väntar vi på bussen, se så grönt och fint vi har det!



Söt liten brandbild med glada brandmän.



Inte mkt shopping, men hittade den här klänningen och väskan på en marknad för en liten liten slant. Sånt gillar vi!



Slutligen en rolig bild från en av våra promenader hem från skolans egen pub, staff club.

Vi har förresten fått en kurs till nu. Det känns mycket bra. Imorgon har vi vår första lektion och vi får dessutom förhoppningsvis reda på om vi kan läsa kinesiskakursen som vi är sugna på. Så håll tummarna för oss.

Lite bilder från campus

Hej hopp!
Det går verkligen ingen nöd på oss härnere även om jag och Annelie letar med ljus och lykta efter två kurser till. Vi är dock några på spåren och om Jenny på Businnesavdelningen gör sitt jobb så har vi kurser så att vi läser på heltid om någon dag. I väntan på kurserna simmar vi och solar. Tänkte bjuda på lite bilder från campus:



Hopphoppelihopp! Här är så grönt och fint, titta och njut!




Här är vår stenhårda men mycket uppskattade dubbelsäng. Vi har fortfarande inte lyckats hitta rätt dygnsrytm utan är pigga som mörtar på kvällen och går inte att få ur sängen före elva. Måste dock bli ändring på det när lektionerna börjar.



Varsin "walkincloset". Vi vågar inte stänga dörrarna då vi är rädda för att fukten ska döda våra älskade kläder. Det är dessutom ganska mysigt att kunna gå in i sin garderob.



Vi har ett enormt skrivbord där vi sitter och datornördar oss och njuter av vår AC då vi inte simmar eller går på stan eller dricker öl.



I bakgrunden ser ni vårt boende. Inte Pebes då förståss, han har det lite sunkigare, men det är rätt åt honom då han fått fyra kanonkurser som han ständigt ska skryta om... Ha!



Hoppas att allt är bra med er därhemma.
Vi tänker på er!

Massa kramar och kärlek från Anna & Annelie ♥


Ny fin design

Tackar ödmjukast för den fina nya designen. Pb och Erik kom förbi igår och gav oss en hjälpande hand med bloggdesignen. Den fina headern har Pb fotot men Erik hävdar bestämt att det var hans idé, så de vill ha lite cred båda två.
Ser ni inte designen utan bara de fula rosa hjärtana så tryck på uppdateraknappen.

En sak till. Vi tycker att det kommenteras lite för dåligt :)
Skriv en rad om ni tittar in.

Massa svettiga kramar från Anna & Annelie

Utflykt till en paradisö

I lördags åkte vi på vår första utflykt till Singapores paradisö Sentosa. Helt sagoligt vacker med massa olika stränder och parker. Eftersom vi fortfarande är lite turistiga tog vi linbana dit för att beskåda utsikten. Mäktigt även om det var lite pirrigt att dingla i en liten gondol så högt upp i luften.



Att vi är turister syns tydligt när man studerar pebes outfit: Sverigetröja, blommiga shorts och kamera på magen :)



Så här fint har vi det om någon är sugen på att komma ner och hälsa på...
Vet fortfarande inte mer om Merlion, förstår att alla är sjukt nyfikna men ni får vänta lite till.





Strandhäng med andra svenskar, Annelie längst bort i bild.
Ja, vi solar i skuggan. Singapore är beläget bara 16 mil från ekvatorn, that´s why.



Yes, det här är en palm på en strand.



Här går vi en fakedjungelrunda.



Annelie smälter in så fint i djungeln ♥



De kommande dagarna ska vi försöka få rätt i några vettiga kurser att läsa. Det verkar dock lättare sagt än gjort, alla springer runt som yra höns på skolan och klagar på att de inte får tag i några vettiga kurser. Segt, men vi stressar ner med mycket sovande i solstolarna vid poolen och simmande. Första kilometern avklarad idag.



Vill ni ser fler bilder så kolla in Pontus blogg:
pebes.blogg.se
Han har införskaffat en systemkamera då där finns mycket ögongodis.



Reseblogg

Nu är jag i Singapore på utbytestermin sedan några dagar tillbaka. Bloggen kommer alltså att bli en liten resedagbok med bilder och små anekdoter om vad som händer och sker här nere. Nedan kommer lite bilder från första dagen + kvällen när vi anlände då vi självklart hamnade på campusets egen bar :)



Trötta men ack så lyckliga och nyanlända...



Annorlunda nattamat som annelie fångade i en hink!



Lämnar men pojkarna i två sek för ett toabesök så ser det ut så här när man hittar dem igen :)



Tjusig Annelie plus skyskrapor i bakgrunden



Merlion, någon form av nationalklenod. Återkommer när jag vet vad hans grej är men han finns lite här och där.



Slutligen lite spexande.

Nu är klockan två på natten och jag är helt död efter en underbar utflykt på en paradisö dagen till ära. Bilder därifrån kommer :)