Franska liljan valde mig...

När vi firade nyår hemma hos min pojkväns föräldrar så hade hans mamma dukat så fint med bulliga nysilverbestick. Jag tyckte att de kändes riktigt festligt med lite tyngre och utsirade bestick. Efteråt tänkte jag inte så mycket mer på dem, förren jag var på Degeberga samlarmarknad i somras. Där fanns det många försäljare som sålde nysilver i diverse olika modeller. Problemet var nu bara att jag inte kunde bestämma mig för vilken sort jag skulle börja samla på. Det finns ju så många fina modeller!

Någon liten vecka senare var jag med syrran på antikaffären i Åhus, och där har de ett stort bord med nysilver. Jag vände och vred på lite olika modeller och fick upp en ensam liten söt bullig kniv. Och som av en händelse stod det Anna ingraverat på den lilla kniven. Nu behövde jag inte leta efter någon annan modell, franska liljan hade valt mig!

168037-179

Det är väldigt tacksamt att samla på nysilver då delarna oftast inte kostar så mycket, och tillgången på de vanligaste modellerna är stor. En liten undran är bara varför det är mycket mer sällsynt med knivar än gafflar?


posted by anna

Jobbar mest igen...

Stackars bloggen vill ha uppmärksamhet, och jag bara jobbar..
Mitt nya extraknäck som jag ska ha jämte mina studier på universitetet, är som försäljare ute på Kallax flygplats.
Jag säljer parfym, smink och godis till glada resenärer, så ska ni flyga från Luleå så får ni komma in i travelshoppen och säga hej!

168037-178

Att tipsa kunder om vilken parfym de ska köpa är så svårt! Smaken är verkligen som baken...
Det här är en av mina favoriter.

Vilken är din favoritparfym?


postet by anna

Börjar det bli tjatigt?

Nu är jag på plats uppe i Luleå igen. Skolan börjar inte förren den tredje, men jag har fått ett extraknäck och är just nu under upplärning. Mycket roligt, och mycket att lära sig...

Bjuder på mer av sommarens fynd :

168037-177
Bersåassietten är köpt på Degebergas årliga antik/samlarmarknad. Det lilla randiga fatet hittade jag i familjens sommarstuga och skrek PAX när jag såg det.


posted by anna

Stina gör entré


168037-176

Mycket stiligt!
Jag vet att ni redan har fått se den fina stekarn, men nu får ni se den med mer av min Stig Lindberg samling. Som förhoppningsvis ska bli större och frodigare! Prunusfaten köptes på Degeberga antikmarknad. En jättefin årlig samlar/antik marknad. Det stora faten som går i rosa är mitt bästa fynd. 20 kr!!! Det är köpt på en typisk fotbollsloppis och dom stackarna visste inte vad dom sålde.

japp nu är vi alltså två som samsas på secondhandsisters.blogg.se
jag är lillasyster Stina, och nu ska jag komma till tals :)


posted by Stina

På fest i småland...

Här kommer lite bilder från ett släktkalas i smålands mörka skogar :)
 
 168037-175

Ett riktigt vackert växthus hittade vi på väg ner till sjön. Tänk att sitta där inne och mysa med en god middag medan regnet smattrar mot rutorna...


168037-172
Och här har vi sjön dit vi vallfärdade.. Sååå vackert och småland så in i bomben ;)

168037-173
Japps, så här ser det ut på landet...

                                                               168037-174
                                                                 Secondhandsystrarna i egen hög person...


Sommarens bästa...

Sommarens bästa tycker jag är de goda bären. Finns absolut ingenting som går upp mot hallon :)

168037-171

De söta dessertskålarna har jag fyndat på loppis nu i sommar...

Ihopknåpat

Det här fina lilla hantverket visade systeryster glatt upp när jag kom hem från Norrland. En kudde ska det bli...

168037-168

Nykär :)

168037-170
Igår den 1 augusti så firade jag och min underbara pojkvän fem år tillsammans! Helt otroligt vad tiden har gått snabbt. Men det är väl så man säger, tiden går fort när man är lycklig.
Den stora dagen firades med trerätters på Buhres fisk nere i Kivik. Rekommenderas varmt till alla fisk och skaldjurs älskare.