iittala outlet i Haparanda

När Sandra var här på besök tog vi en sväng förbi Iittalas outlet i Haparanda. Jag blir som ett barn i en godisaffär varje gång jag åker dit. Finns ju inget som slår att fynda...Jag fyllde på min samling Iittala kartioglas. Mina är marinblå och inte turkos som på bilden. Jag hade tänkt köpa den fina karaffen med, tyvärr fanns den inte i "rätt" färg. Den här glasserien fyllde 50 år förra året och de kommer ut med en ny färg varje år. Jag antar att det betyder att det även försvinner färger, så jag ska nog passa på att köpa karaffen nästa gång jag stöter på den :)

Just nu bor det bara vinglas från IKEA i mina skåp. När det blir dags att komplettera dem med vinglas modell finare blir det nog de här, Iittala essence.  Jag gillar verkligen den lite annorlunda formen på dem, och att alla glasen i serien är lika höga. Snyggt! Jag och Sandra klämde på dem både en och två gånger, men inget köp den här gången.
Däremot fick sex svarta tallrikar följa med hem. Jag är verkligen supernöjd med dem, vardagslyx med fina tallrikar.

Done!

Då var C-uppsatsen inlämnad, vilken lättnad... Om drygt en vecka är den även färdigopponerad och jag får åka hem till Åhus. Trevligt, trevligt! Sommaren närmar sig och igår var det premiär för joggning ute i det fria. Fem starka kilometer tillryggalades, inte lika farligt som jag väntade mig, men helt klart riktigt svettigt. Nu är jag redo för sommar, sol och bad!

Tidningskändis


(printscreen från kurirens hemsida)

Idag måste ni kika in på kurirens sida, jag och Niclas visar upp vårens secondhandmode:
Länk till tidningen med layout

Länk till texten och bildernaDålig uppdatering

Förlåt allihopa för dålig uppdatering. Skulle kunna skylla på att uppsatsen tar för mycket tid, eller att datorn är alldeles för slö eller att vädret är för fint... Säkert en kombination av allt. Bäst att bli lite aktiv igen, kommer snart att medverka i ett nytt kuriren-reportage och vill ju inte skylta med en död blogg :)

Köpte en söt liten bok på ICA idag, tyckte att den passade bra nu när vi skriver uppsats om miljöfrågor. Har bläddrat lite i den och många av tipsen är riktigt bra, vissa är sådant som jag redan gör och vissa var sjukt roliga, tex. nr 7 - "se en älg" tätt följd av nr 8 - ät en helg.Nr 1 och nr 100 är samma tips, "ring en politiker".
Mitt tips: bli en politiker