Påskgodisverkstad

Det är inte dumt när man har lite tid övers och kan pyssla lite. Här gjorde jag påskinspirerat godis.

Ladda upp med recept (elle mat & vin) kokos, strössel samt bakplåtspapper. Sätt på lite trevlig P3 och kavla upp ärmarna!

Jag hade rullat de färgade marsipanäggen dagen innan och låtit dem stelna lite i kylen.

Dopp i chokladbadet och sen ett dopp till i strösslet.

Nougat doppad i choklad, kan det bli bättre? Det här känns lite som en variant på julens mozartkulor, vilket är mitt absoluta favorit julgodis.

Jag köpte färdigfärgad marsipan och fick en liten överraskning, den rosa smakade jordgubb och den gröna päron.

 


Bloglovin


bloglovin

Klicka på knappen så missar du inga inlägg :)

14 dagar

Lite sent, men här kommer odlingens 14 dagars status.

Gräslöken har fått en rolig och spretig form.


Gurkörten växer till sig, sakta men säkert.


Efter två veckor har några persiljegroddar letat sig upp.


I den ena basilikakrukan växer det så att det knakar då den fått ett gladpacktak.


Avokadon börjar likna en inte så liten palm. Kolla vad stora bladen är i jämförelse med fikusens blad!

Veckans bakslag: Dillen ser ut att ha torkat ut :(



Mer budapest

Vi var på en superfin konstutställning, från Degas till Picasso.

 

Galleriet låg vid hjältarnas torg.

 

Pampigt.

 

 

Härligt med sol :)

 

Ett slott byggt i tjugo olika stilar, knasigt värre. Byggdes inför Budapests 1000-års jubileum. Stina trodde mig inte när jag sa att hela slottet byggdes samtidigt. Det går från riddarstilen med ett medetidstorn (t.v.) till nyklassisicism (t.h.)

 


Dag tio

Det har varit mulet de senaste dagarna, så det här inte gått så fort med växandet.

Dill

 

Gurkört

 

Gräslökarna har förökat sig

 

Basilikan har knappt vuxit alls, eller blivit fler :(

 

Avokadon i sin fulla längd.


Äta bör man...

Halva nöjer när man är iväg är ju att äta och dricka gott, så här kommer några bilder på det temat.

Johan med en enormous schnitzel

 

En langos i budapests fina gamla saluhall.

 

Mums tycker Ungrarna. Sådär tycker jag.

 

Då är det godare med en latte.

 

Eller chokladtårta!

 

Mmmuseumfika

 


Gellertbadet

I Budapest finns det flera stycken gamla vacka thermalbad. Gellert är det mest kända och skulle självklart provbadas av familjen.

Vackert! Men den här bassängen hade så kallt vatten att jag och Johan inte vågade oss i. Lite pinsamt nu i efterhand att vi var såna badkrukor. Som tur är fanns den en varmare bassäng.

 

Kolonner, inte pelare. OBS.

 

Det var inte igår man drack bacardi breezer. Men man blir ju som femton igen när man hänger med la familia.


Dag Sju

Efter sju dagar har det börjat synas små försiktiga gröna blad i krukorna. Roligt! Hittills så har gurkörten visat sig vara villigast att växa. Basilikan som jag hoppas mest på ser än så länge ruskigt späd och klen ut.

Dill

 

Gurkört

 

En endaste gräslök

 

Basilika

 

Sist men inte minst, långavokadon. Jag tror att den är så lång för att den ska nå solljuset.

 


Projekt "örtträdgård"

Jag och Niclas har startat ett litet odlingsprojekt i köket. Favoritsysselsättningen är nu att sitta och titta på hur det växer. Så gulligt.

Det har också flyttat in en låååång smal avokado hos fikusen.

Dag 1. Trevlig kvällsbild utan ljus och utan blixt.

I krukorna finns dill, gurkört, basilika, gräslök, persilja plus avokadon


Budapest

Nästan som i Göteborg.

 

Fint fint.

 

Plastskinnbyxor och plastskinnväska, nice!

 

 

 

Rolig Aladdinstilen på fiskarbastiljonen.

 

Roligt och vacker utsikt över Budapests pestsida.

 

 

 

Budapests parlamentshus inspirerat av Houses of Parliaments i London. Bygget var budgetlöst!!!

 

More to come...


I väntan på fler

För mycket tentaplugg. För lite tid vid datorn. Här kommer en första liten Budapestbild i väntan på lugnare skoltider.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskarbastionen