Konferens...

168037-71


Helgens konferens i Örebro var verkligen givande. Det var SERO som arrangerade konferans för ekonomföreningarna i Sverige. God mat, galet rolig fest och erfarenhetsutbyte stod på schemat. Som om inte detta skulle vara nog hade de bjudit in två föreläsare som var det bästa jag lyssnat på. Ingen överdrift, jag hade på både förläsningarna velat sitta kvar i timmar och lyssna.
Så får ni någonsin chansen att gå på föreläsning med Fredrik Praeston eller Michael Södermalm, passa på!

Jag skulle vilja dela med mig av några meningar som jag tycker är tänkvärda även om det borde vara självklarheter.


Only understanding doesn´t change your life. Action, thats the keyword!

Control your emotion or it will control you.

Vad som händer i livet är inte alltid det viktigaste utan hur vi väljer att reagera.


 

Något Michael Södermalm sa som inte är så upplyftande men väl så värt en tanke ibland ger mig magont. Usch och fy!


Ditt välmående är alltid bara ett telefonsamtal bort...

168037-74

Tjusig skylt hittade jag ovanför en dörr i en äldre del av skolan. ( Den går att tända. )



168037-73168037-72

För bra för att vara sant! Bumlingar på rad matchade i samma färg som taket. Övriga styrelsemedlemmer tyckte att jag var mer än lite knäpp som började hoppa och studsa av lycka när jag såg dem.
                                                                        Tjusigt Örebro!!!



Bilderna är tagna med ordförandes mobilkamera, därav kvaliteten.



 


Tisdagstema - Aktivitet

168037-69

Dagens
tisdagstema är aktivitet. Det här är en ytterst rolig aktivitet tycker jag. Fast ska jag vara ärlig är det nästan roligare att sitta i båten och titta på än att själv åka. Det är ju så läskigt när man trillar av!

Idag blir det definitivt inte mycket aktivitet från min sida. Efter en riktigt rolig och givande helg i Örebro kom såklart elak förkylning med feber som ett brev på posten. Sängen nästa...

Halva priset på Gallerix

168037-66

168037-67

Tjoho!
Halva priset på Gallerix.
Dessa fyra bilderna kostade bara hundra kronor.
Som hittat. NU måste jag bara hitta nånstans att hänga dem.


Nu åker jag på konferans i Örebro och ska träffa massa andra ekonomstudenter. Roligt!
Ses igen nästa vecka...

Shoppat...

168037-63

Det blev inget besällt från Asos ( den här gången i alla fall ). Däremot blev det en runda på stan där jag hittade den här söta mönstrade blusen och äntligen, ett par svarta skinnhandskar. Har letat efter det perfekta paret länge. De urcoola gula jeansen kom älsklingen hem med från Malmö. Gissa om jag blev glad? De svarta pumpsen har jag fyndat på kupan i Kristianstad för en tjuga.

168037-65

Hittade denna söta sextiotalsklänningen på H&M. Med den hade smält in med min favorittapet från designers guild :)

Billig förvaring

168037-60

De här läckra burkarna hittades på myrorna för det ringa priset av 15kr /st.
Taget.
Nu bor det kaffe och te i dem,  smidigt att ha kaffet precis bredvid bryggaren.
Någon som vet om de anordnar loppisar i Luleå med omnejd?

Tisdagstema - Nyttigt

168037-59

Hade ju nästan glömt bort att det tisdag och därmed ett nytt
tisdagstema. Denna veckan är temat nyttig och under den rubriken passar jag verkligen inte in just nu.

Nyttigt däremot är vatten. Vatten behöver man dricka mycket, särskilt om det är en varm sommardag som på bilden. Fotomodellen är världens mysigast islandshäst och heter Svalur. Med honom har jag och syrran haft två mysiga somrar. Blir lite vemodig när jag ser bilden, längesen jag såg honom nu.

Stor puss på mulen!

Bästa fyndet?

168037-62


Drömmen för alla som regelbundet besöker secondhandbutiker är att hitta det ultimata fyndet. Det är ju inte varje gång man går hem med högvinsten, ibland lämnar jag faktiskt myrorna tomhänt. Men det vanliga är ändå att man hittar något. Den här fina gamla mulberryväskan hittade jag på myrorna här i Luleå till det ringa priset av 125kr, minus studentrabatt. Jag blev så glad när jag hittade den att jag hoppade och studsade och idag är väskan en trogen följeslagare. Något pojkvännen inte riktigt förstår, han tycker att det är en tantväska...



168037-61


Vårkläder..

Vissa dagar är det inte alls roligt att vara student. Idag är en sådan dag då jag undrar varför man självmant lever på existensminum ( läs csn ). Det finns ju så mycket fint som bara väntar på att jag ska köpa det. De här topparna och klänningarna från Asos tex.


168037-56

Foto: Asos, kollage Anna

Sötis

168037-55
Har ägnat eftermiddagen åt en stor tråkig disk. Hade gärna haft en diskmaskin då det blir en hel del disk när man bor några stycken. Den här sötnosen från Smeg är ju bara för fin. Finns som tvättmaskin med.

Brio

168037-54


Trendigt och nyskapande från Brio i Osby. Brio som hotats av nedläggning har ryckt sig i kragen, skaffat en ny VD och nytt koncept. Resultatet ser lovande ut. Deras gamla klassiker som
järnvägen och taxen kombineras med nya fräscha produkter i läckra färger. Målgruppen är "medvetna föräldrar".

Överkomliga priser och flashig design, jag tror på succe. En liten tax får gärna flytta in i min bokhylla!

__________________________________________________________________________________

Foto: brio.se


Badrumsinspiration

168037-52
Den här snyggis hyllan Molger från Ikea följde med hem sist jag var där. Han ska nog få lite sällskap nästa gång det blir IKEA. I
serien Molger som för övrigt är i det supertrendiga träslaget valnöt, finns även diverse krokar, tvålkoppar och hängare till för en billig peng.

168037-53

Det här är den tjusigaste tvättkorgen jag sett. Från Italienska Kartell.
Du är välkommen att flytta in när du vill...

Alla hjärtans dag!

168037-51
168037-50
ALLA HJÄRTANS DAG!

En stor kram och ett geléhjärta till alla nära och kära. Speciellt till min snutt nere i Österrike, hoppas att du får en extra bra skiddag.

Den söta Alvar Aalto vasen inhandlades när vi var i Haparanda förra veckan. Kunde inte motstå, syrran köpte en hon med.

Tisdagstema - Avlångt

168037-48

Veckans
tisdagstema är avlångt och mitt bidrag är dessa långisar som jag köpte på IKEA förra veckan.

1 Månad...

168037-47

Idag har jag haft min blogg i exakt en månad. Det är verkligen en helt ny värld som öppnat sig. För en månad sen hade jag ungeför 5 bloggar som jag läste dagligen. Vet inte hur många jag läser idag. Jag vill även passa på att tacka för alla söta kommentarer. Roligt att veta att någon tycker om det man skriver!

Jag lyfter alltså på hatten och tackar bloggvärlden! Det ska bli spännande att se vart det här kommer att leda...


Ps. Finns det egentligen någon som är snyggare än Depp? Ds.


Kalas!

168037-45

Igår firade vi henke som fyllde 21. Räknar man noga så är där 21 rosa ljus. Så gulligt så! Lugn middag slutade med rejäl fest, så idag är vi allt lite avslagna.

168037-46

Min kära mobbe fick en kompis igår. Tycket att Nokis 
L'Amour Collection är superfin.

Saknas...

168037-44
... ett djur att gosa med!

Inte för att den här söta minishettisen hade fått plats i lägenheten. Men gud sååå söt han är. Hittade honom på Falsterbo horse show förra sommaren. Räckte mig inte högre än till knäna.
När det blir lite varmare ska jag se om det kanske finns nåt stall här i närheten. En mule att pussa på hade inte varit dumt alls.

Hemma hos farmor och farfar del 3

168037-43

Så här fin plasttapet har de i sin tvättstuga. Väldigt praktiskt och väldigt charmigt.
Tycker jag i alla fall!

Studentmiddag

168037-42

Ibland vill vi ha det lite fint, studentliv till trots. Ganska ofta faktiskt :) Ett enkelt knep är att duka med fina tallrikar. Fast ska det kännas festligt så kan man inte göra det för ofta. De här stora fyrkantiga tallrikarna tycker jag gör att all mat ser god ut. Tråkigt för den som ska diska bara, de är väldigt stora och tunga.

På menyn denna onsdagkväll stod skaldjurspaj, vitlöksbröd och sallad. Rödvin på en onsdag? Ja, vi hade lite kvar i en box. Ett glas vin är inte heller en dum middagshöjare.

Secondhandlillasyster på besök

168037-40

Underbar helg! Lillsyrran är besök hos mig häruppe. Spring på myrorna, shoppa i stan och åka till IKEA i Haparanda står på schemat. Förutom en massa skvaller och fniss. Mitt bloggnamn grundar sig på mitt och syrrans stora intresse, att gå på loppisar och secondhandbutiker. Tyvärr känner jag inte till några loppisar här uppe i Luleå men Myrorna och Röda korset finns här.

168037-41

Pyssel har vi såklart redan hunnit med. Brun färg köpte vi på Maxi för 18 kronor så nu finns det sex bruna ramar till sovrummet. Fint fint. Tapetstuvarna använde vi till att klä in en förvvaringsbox. Lite pilligt men fint blev det till sist.

Hoppas att ni alla får en lika bra helg!

favvisar

168037-39

Vågen fyndade jag på en loppis för en liten femma. Bakom dem har jag mina josef frank bordstabletter köpta på Svenskt tenn i Stockholm. Små saker som förgyller vardagen!