Tisdagstema - Struktur

168037-95

Det var några veckor sedan jag var med på
tisdagstema nu, shame on me..
Dagens tema är struktur och jag tycket att den här bilden är så rolig på mig och kompisen. Tog den i helgen är vi träffades. Ser ni vems hår som är vems? Båda färg och struktur är densamma..

Drömlägenhet på södermalm

168037-93

168037-92
Nu kommer mitt lilla resereportage från veckan som varit. Först var jag ju i Stockholm på blixtvisit och sov en natt hos min kusin. Jag har inte varit hemma hos dem sedan jag var riktigt liten och kommer inte alls ihåg att de bodde så fint. Högt till tak och kakelugnar i alla rum. Vilken dröm. Tyvärr var det bara natt när jag var där så de antika möblerna och konsten kommer inte riktigt till sin rätt, men irl var det pampigt!

168037-94

Ännu bättre blev det när kusinen öppnade en skåplucka för att plocka ut tallrikar. Det är ju nästan så att man får gåshud :)

Tack för sängplatsen, den roliga utekvällen och bästa carbonaran! Vi ses i juni...

Vi drar till fjällen

168037-91

Nu försvinner jag från bloggen i en vecka. Rundresa på gång. Ikväll är det mellanlandning i Stockholm där jag ska träffa en kusin som jag inte sett på fem år. Vi ska ut och fira St. Patricks day fick jag precis veta. Skoj! Jag och ett gäng nittonåriga killar ska göra Stockholm osäkert...

Imorgon går resan vidare till Lofsdalen med buss där jag ska träffa familjen för lite härlig skidåkning. Hoppas att det finns nån snö kvar nu bara!

På fredag går bussen tillbaka till Uppsala där jag ska träffa tjejkompisarna "hemifrån". Krogrunda bland Uppsalas nationer står på schemat.

Förhoppningsvis snubblar jag över en dator under veckan så att jag kan kika in på alla mina favvisbloggar!

♥ Vi ses om en vecka, stor kram! ♥

Paket i tapet

168037-89

Mammsen har hunnit fylla år sedan jag såg dem sist. Henkes tapet fungerar suveränt som inslagspapper.
Vi har massor av tapet över så nu behöver jag aldrig me köpa papper till paketinslagning :)
Jag har även hittat ett nytt verktyg i PS, filter... Cooolt!

I min hylla

168037-88


Soligt väder och en Anna i toppform!
Mycket på gång nu. I tisdags var norrbottens kuriren på besök i lägenheten. De gjorde ett reportage till sin heminredningsbilaga hemmavid som kommer ut en gång i veckan. Var lite nervös då vi bor i en lite skruttig hyresrätt från 70-talet som inte riktigt motsvarar min hemdrömmar. Jag hade inte behövt oroa mig, både reportern och fotografen var hur trevliga som helst och tipsade om var jag kan fynda på secondhand och var det finns trevliga inredningsbutiker utanför stadskärnan. Om några veckor kommer därmed inte min blogg att kunna vara anonym mer, men det ska nog ordna sig det med.

Trevlig dag på Er alla ♥

På bilden ser ni ännu en favorit som bor i stringhyllan, Berså av Stig Lindberg. Letade länge innan jag fyndade dessa på en köp nu auktion på Tradera. Blir glad varje gång jag ser dem :)

Dagens roligaste!!!

Hahaha, måste bara tipsa om en rolig blogg som nu är avslutad. Två killkompisar sedan gymnasietiden som nu studerar i Lund har genomfört en sk. food challenge, vilken gick ut på att de efter tävlingens start inte fick köpa någon ny mat. Efter 47 dagar har nu Per gett upp och talar i sitt senaste inlägg ut till nationen. Jag vek mig dubbel av skratt när hörde talet. Per har dock en något rå humor så känsliga lyssnare varnas!

image87

Att inte få dricka mjölk ska tydligen varit det jobbigaste enligt Per och Martin.

2 månader och projektet klart :)

168037-86

Ojoj vad tiden går fort!
Idag firar bloggen två månader och veckorna bara susar förbi.
Veckans projekt blev klart och jag får väl säga att jag blev nöjd med resultatet. Första gången jag sydde kuddfodralm men definitivt inte sista... Tack cissi för lånet av symaskin!
Svartvit bild? Japps, även om projektet gav önskat resultat och ljusade upp vardagsrummet kan jag inte komma ifån det faktum att väggen är ljusblå och soffan brunt skinn.

Gemskål

image85

Det är inte bara den fina julklappsmuggen som pryder skrivbordshörnan. Den här söta pastilloskålan fick jag av farmor och farfar för ganska många år sedan. Har haft den i sin låda i ett skåp tills nyligen då jag behövde nånstans att lägga alla mina gem. Snyggt och funktionellt.

Trevlig helg!

Pennförvaring

168037-82
Vicke visade tidigare i veckan upp sin fina pennställsmugg från Marimekko. Min mugg fick jag i julklapp av syrran och den är väl mest känd som "Mcdonalds muggen". Av 6.0907 bidrag som skickades in utsåg svenska folket tillsammans med en expertjury tre vinnare som fick se sina mönster på Mcdonalds kaffebägare sommaren 2006. Den här heter Pelargon av Anna Broström. Jag är säker på att flera av er känner igen den från i somras.

Jag tycker att det var extra roligt att jag fick just den här muggen av syrran då vi var i Stockholm. Vi skulle besöka Pridefestivalen tillsammans med en killkompis, han skulle köpa vin och jag och syrran skulle fixa plastmuggar. Självklart ville vi dricka vin ur de fina designmuggarna från Donkan. De trodde allt att vi var lite knäppa när vi ville köpa deras pappmuggar :) Inte nog med det, dagen efter gick vi dit igen och bad om att få köpa fler. Pappmuggarna bor nu i min byrålåda och fungerar som förvaring för diverese krimskrams.
Porslinsmuggen däremot pryder min datorhörna och påminner mig om sommarens bravader...



Uppdaterat: En bild på pappmuggarna man kunde få på Mcd i somras...
168037-83 

Utmaning

Jag har blivit utmanad av både Tina och Lisa. Här kommer därför lite udda fakta om mig. 
 
REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker
om sig själv. Den som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och
samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och
gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar
i deras bloggar så de vet att de är "tagna", och att de ska läsa ens egna blogg för
mer information.

♥  Jag har önskat mig en hundvalp varje födelsedag och jul sedan jag var sju år. Jag gör det fortfarande.         
 
♥  Jag och bästisen fick en dag den briljanta ide´n att klä ut oss till killar och åka runt i byn och busvissla på tjejer. När vi åkte hem till en tjejkompis för att hälsa på och visa hur coola vi var som killar låste hon in oss på toaletten så att inte hennes storebror skulle se oss.  

♥  Jag är extremt rädd för ormar. Klarar inte ens av att se dem på bild. Häromdagen trillade jag av stolen när det plötsligt dök upp en sjukt stor äcklig orm på kompisens datorskärm. Usch och fy! 

♥  Jag och pojkvännen har känt varandra sedan vi var tretton. Vi har umgåtts sedan dess och haft så mycket skoj ihop. Det var han som fick mig att prova på att röka när jag var fjorton. Idag skyr vi båda cigaretter. 

♥  När jag och ovannämnda pojkvän bodde och jobbade i Österrike förra året hade vi lite problem med komposten. Det började med att vi ?glömde? bort den i två veckor. När vi sen skulle tömma den två veckor senare hade allt förvandlats till ett blått pulver som luktade vidrigt. Vi fick sanera hela lägenheten för att bli kvitt doften. Nu kan man tro att vi lärt oss en läxa, men icke. Det råder än idag delade meningar om vem som skulle tömma den jäkla komposten. Det blev inte gjort iaf. När vi skulle åka hem hade komposten stått otömd i nästan två månader. Av någon anledning skulle JAG tömma den. Aldrig i livet tänkte jag. Istället tog jag hela komposthinken och gick iväg med den till stormarknadens parkering där lämnade jag den åt sitt öde. Hoppas att ingen lyfte på locket!
Idag tömmer vi komposten åtminstone två gånger i veckan. 

♥  Jag pluggar ni ekonomi på Luleå tekniska universitet med sikte på att om en hel massa på bli revisor. Det var dock inte självklart vad jag skulle läsa, jag har under åren velat bli bonde, mäklare, informatör, psykolog, agronom och modell. Jag har sökt in på flera av dess utbildningar men inte tagit steget att börja. Tur det för jag stormtrivs med min utbildning.

Jag skickar vidare utmaningen till:
Bästisen
Vicke

Mönstermonstret
Donna
Erica
Art[e]fact
 

Tisdagstema - Drömmar

image81

Dagens tisdagstema är drömmar:

Jag drömmer om sommar på vintern och vinter på sommaren. Jag drömmer om Åhus strand när jag är i Luleå och om lägenheten i Luleå när jag är i Åhus. Jag drömmer om att resa, att rida en vacker vårdag och om att hitta det perfekta loppisfyndet. Jag drömmer om den perfekta festen, huset jag "ska" ha om tio år, vilken mat vi ska äta ikväll. Jag drömmer om evig kärlek, mer tid för vännerna och ork att träna varje dag.


Veckans projekt...

                    image80
... är två meter tyg. Det är meningen att det här tyget ska "ljusa upp" vårt vardagsrum. Kuddöverdrag och en tygtavla är det tänkt att jag ska pyssla ihop. Får se hur många dagar det tar innan jag tar mig för att börja. Pysselsyster saknas!

Cult design flyttar in

image79

Första cultkrukan har gjort entre i "kollektivet". Då det är meningen att den ska bo i hallen för att skapa lite trevnad  måste jag hitta en så kallad odödlig växt. För det finns väl inga växter som kan leva utan fönster?

Födelsedag!

image77
Jahapp. Då var men ett år äldre. Inte så dumt ändå, dagen började på bästa tänkbara sätt med frukost på sängen och skönsång av urgullig pojkvän. Resten av dagen har det bakats och borrats. Gissa vem av oss som gjort vad :)
Många gulliga sms och telefonsamtal har mottagits. Just nu sitter jag och diggar med nya podden, jag har inte haft en egen musikspelare sen freestylen för 15 år sedan. Mätt är jag med, hallongrottor och kladdkaka är inte fel det.
Nu ska vi in till stan och äta nåt gott, sen får vi se vad som händer.

Stor kram till alla som hört av sig idag!



Uppdaterat: tittar på kladdkakan och inser att det är lite oklart vad jag fyller, 22 år ska det stå..

Rörstrand fix

168037-75

Senaste myrorna fyndet! Riktigt läcker fat från Rörstrand. Serien heter Fix, men jag kan inte hitta vem formgivaren är. Någon som vet? Helt klart värd 50 kronor...