Hemglassbilen

Igår var det fest på Professorsvägen! Glassbilen var här och jag sprang ner. Jag har inte handlat av en hemglassbil sen jag var riktigt liten. De små barnen bredvid mig och Niclas hoppade och skuttade för att de var så uppspelta över att få köpa glass. Jag kan också ha hoppat lite i den allmänna glädjeyran. 12 st Sandwich blev det efter en vuxen argumentation om vilka glassar som smular mest i soffa. Jag tror inte att det kommer att finnas några glassar kvar till helgen. Jag bor med ett litet glassmonster...

En liten smygbild från balkongen. Kolla vad glada barnen är, alldeles tossiga!


Helgen

Tog tyvärr bara tre futtiga bilder under helgens festligheter. De är inte ens skarpa, men bjussar på dem ändå.

I lördags spelade Hoffmaestro på  Stuk.  Jag och Annelie dansade så att svetten lackade.

I söndags hade vi grillpremiär tillsammans med grabbarna på grus-kollektivetr. Jag var så sugen på grillat att jag gjorde marinad och styckade oxfilé det första jag gjorde på morgonen. Det är inte likt mig att vilja handskas med rått kött dagen efter en utgång. Det blev riktigt gott. Nu vill jag grilla all mat under resten av våren.

Notera att det fortfarande är snö på taket i bakgrunden.

 


Brödbak

Jag har bakat bröd. Det har inte hänt många gånger i mitt liv. Ekologiskt pumpabröd med lite extra linfrön. Det blev ruskigt gott. Jag och Niclas åt upp ett halvt direkt, doppat i olivolja och balsamico och med lite havssalt.

Nu är det dags för veckans tredje löppass, och jag är måttligt sugen.


Hybris?

I måndags vara det premiär för årets första joggingrunda utomhus. I senaste numret av Topp Hälsa fanns ett schema på fyra veckor som ska leda fram till en god joggingform. Jag har rivit ut det och satt upp det på kylskåpet. Det fanns tre nivåer att välja på, grundat på hur mycket man tidigare sprungit. Jag har valt mellannivån "motionären" och Niclas får springa på den högsta nivån "löparesset". Rättvist och bra tycker jag. Efter första löppasset har jag redan börjat drömma om att ställa upp i ett triatlon i sommar. Kanske tjejmilen till hösten? Jag menar jag har ju spungit en hel gång, klart att jag snart kommer att vara i en helt sjukt bra form, redo för diverse utmaningar.

Så här kommer jag bergis att se ut till sommaren...Lånade bilder...

Jag glömde ladda min kamera inför Vinterbalen. Väldigt dumt. Nu har i alla fall Kamilla lagt upp bilder. Jag har "lånat" två:


Kittelfjäll

Hemma igen efter en intesiv men mycket trevlig påsk i Kittelfjäll.Awesome snowfun!Misslyckat hopp. Jag skyller på att pjäxorna är så rackarns tunga.Cute!Niclas och Pär fick åka helikopter till två olika toppar.Vi hann med det obligatoriska sällskapsspelandet. Settlers är det givna valet.Djup koncentration.


Vi drar till fjällen!!!

Om några timmar hoppar vi in i volvon och åker till Kittelfjäll. Wihooo...

Förra året var vi i Hemavan och det var minus 30 grader. Hoppas på lite mildare temperaturer i år.

Hemavan 2009. So cooold!